Ágyneműtartóba rejtették a csecsemőt

Tárgyalás időpontja: 
2018. június 5., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére, előre kitervelten, társtettesként elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
5.B.56/2017.
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
I. em. 127. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Folytatja a bizonyítást a Miskolci Törvényszék azoknak a vádlottak az ügyében, akikkel szemben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére, előre kitervelten, társtettesként elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

A vádirati tényállás szerint a vádlottak egy háztartásban éltek. Az I. rendű vádlott tíz éven át kényszerítette vér szerinti leánygyermekét arra, hogy vele szexuális kapcsolatot létesítsen. A lány terhes lett és titokban gyermeket szült. A gyermek származását titkolták a településen, apa nélkül anyakönyvezték. A lány, aki egyben az ügy III. rendű vádlottja, ismét teherbe esett. Ekkor az I. rendű vádlott és felesége, a II. rendű vádlott – aki évek óta tudott a szexuális erőszak tényéről, és az ellen semmit nem tett – közösen elhatározták, hogy a terhesség tényét eltitkolják. A gyermek születését követően az életképes csecsemőt ruhába tekerték és egy táskába helyezve az ágyneműtartóba rejtették. A csecsemő ellátatlanság miatt, körülbelül négy óra múlva meghalt.

A tárgyalás 2018. június 7. napján 9 órakor folytatódik.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: