Rágyújtotta a házat a családra

Tárgyalás időpontja: 
2018. június 25., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
aljas indokból elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
6.B.17/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa Gy. u. 4.
Tárgyaló: 
Fszt./28. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Miskolci Törvényszék első tárgyalást tart annak a férfinak, aki a vád szerint 2017. július 17-én Mezőcsáton rágyújtotta a házat egy édesapára és annak három gyermekére.

A vádlott a gyermekeit egyedül nevelő édesapával élt egy házban, ám külön lakrészben. A két férfi között gyakorta alakult ki veszekedés, a vádlott többször azzal fenyegetőzött, hogy fel fogja gyújtani a házat. Ez történt július 17-én éjjel is, amikor vádlott ittasan ment haza, hangosan énekelt, kiabált. A sértett édesapa rászólt a vádlottra, hogy ne hangoskodjon, mert felkelnek a gyerekek, a vádlott ezt sérelmezte és ismét a ház felgyújtásával fenyegette meg a sértettet.

A vádlott távozott, majd hajnali egy órakor tért vissza a házhoz, észlelte, hogy a sértettek alszanak, ekkor meggyújtott egy pólót, majd a szőnyegre dobta. Miután a szőnyeg és később a ház is lángra kapott, a vádlott távozott a helyszínről. A füstre a házban tartózkodó egyik gyermek ébredt fel, aki felkeltette apját és testvéreit is. A két nagyobb gyermek kimenekült, azonban az édesapa visszament a másfél éves kislányért, amikor is a lakásban lévő gázpalack felrobbant. A nagy hő és a tűz következtében az édesapa és kislánya életét vesztette.

A bizonyítás befejezése nem várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: