Kihasználták az idős sértett hiszékenységét

Tárgyalás időpontja: 
2018. július 2., hétfő 08.00
Ügy tárgya: 
kifosztás bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
8.B.157/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
3860 Encs, Petőfi u. 75.
Tárgyaló: 
3.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Első tárgyalást tart a bíróság azoknak a vádlottaknak a büntetőügyében, akik a vád szerint Encsen, 2018. május 3-án a 86 éves sértettnek egy aranynak tűnő, ám bizsu nyakláncot adtak el 65.000.- forintért.

A II. r. vádlott az idős sértettet bekísérte a házába, és rábeszélte, hogy arany fülbevalójukat is cseréljék el. A nő szintén egy bizsut adott át a sértett aranyékszeréért cserébe. Ekkor a nő a sértett előtt felhívta az I. r. vádlottat, és a telefonba elmondta, hogy mennyiért adta el a láncot és az egy pár fülbevalót a sértett részére. Mire az I. r. vádlott a telefonban hangosan számon kérte a társát, hogy miért ilyen olcsón adta el az ékszereket. Ezt a telefonbeszélgetést olyan hangosan folytatták le, hogy azt a sértett jól hallhassa, és ezzel is azt a látszatot erősítették benne, hogy ő jó üzletet kötött. A vádlottak a fenti cselekmény során azzal, hogy sértett idős korát kihasználva, őt tévedésbe ejtették, és részére bizsukat adtak el aranyékszerként, összesen 102.400.-Ft kárt okoztak.

Ezt követően a vádlottak megkérték a sértettet, hogy mutassa meg, milyen ékszerei vannak otthon. Ő ennek eleget tett, kihozta a szobából és kiöntötte a két nő elé az otthon lévő aranyékszereit, melyből a vádlottak egy 60.000.- Ft-ot érő aranynyakláncot és aranygyűrűt elvették, majd kihasználva, hogy a sértett járóbottal közlekedik, gyorsan távoztak a házból.

A bizonyítás befejezése nem várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Gyurán Ildikó

sajtószóvivő

46/815-386 • 70/703-2487

gyurani@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: