Egymásra támadtak a vádlottak

Tárgyalás időpontja: 
2018. szeptember 20., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmény
Ügyszám: 
5.B.34/2017.
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa Gy. út 4.
Tárgyaló: 
I./127.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Folytatja a bizonyítást a Miskolci Törvényszék azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

 

A vádirat lényege szerint az I. rendű vádlott egy családi konfliktus során szóváltásba került az élettársával és egy fotelbe lökte. Egyik gyermekük ijedtében a szomszédban lakó rokonokhoz szaladt és tőlük kért segítséget. Dédnagyanyja kiszaladt a lakásból és összevitatkozott az I. rendű vádlottal, aki erre válaszul a földre lökte őt. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A közelben tartózkodó II. rendű vádlott látva az eseményeket felkapta a kaput kitámasztó 122 cm hosszú, 5 cm vastag botot és az I. rendű vádlott után szaladt. A vádlott verekedni kezdtek, melynek során az I. rendű vádlott kikapta a botot a II. rendű vádlott kezéből és azt két kézzel a feje fölé tartva olyan erővel ütötte  fejen a II. rendű vádlottat, hogy az kettétört. A II. rendű vádlott a földre esett és eszméletét vesztette, azonban az I. rendű vádlott a karó kezében maradt darabjával még egyszer arcon ütötte a II. r. vádlottat. Majd a vérző sérülést látva kerékpárral eltávozott a helyszínről. A II. rendű vádlott életveszélyes sérülést szenvedett.

A bizonyítás befejezése nem várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: