Kiskorú lányokat utaztattak Szlovákiába

Tárgyalás időpontja: 
2018. október 8., hétfő 08.00
Ügy tárgya: 
tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal, fenyegetéssel elkövetett kerítés bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
3.B.208/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
Encs, Petőfi u. 75.
Tárgyaló: 
3.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart az Encsi Járásbíróság azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik (gyermekvédelmi intézetben nevelkedő) kiskorú lányokat utaztattak Szlovákiába, hogy ott prostitúciós tevékenységet folytassanak, majd az abból származó pénzt elvették tőlük és saját megélhetésükre fordították. A sértettek ellenállását alkalmanként testi fenyítéssel törték meg, illetve „herbálos” cigarettát adtak nekik, hogy bódult állapotba kerüljenek. Az I. és az V. rendű vádlott – a cselekményről tudva – a sértettek szállításában működött közre.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Gyurán Ildikó

sajtószóvivő

46/815-386 • 70/703-2487

gyurani@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: