Seprűnyéllel, majd puszta kézzel bántalmazta 85 éves élettársát

Tárgyalás időpontja: 
2018. október 9., kedd 13.00
Ügy tárgya: 
halált okozó testi sértés bűntette
Ügyszám: 
10.B.26/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolci, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
119. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat értelmében a vádlott és a sértett 2007. óta élettársak, közöttük több alkalommal alakult ki veszekedés, mely gyakorta tettlegességbe torkollott. Ezen konfliktusok többnyire a vádlott féltékenységére voltak visszavezethetők. 2017. július 13-án a vádlott az ágyban fekvő, 85 éves élettársát egy több mint fél méter hosszú bottal, seprűnyél darabbal, valamint puszta kézzel legalább tíz alkalommal testszerte megütötte. A bántalmazást követően a férfi elaludt, majd másnap reggel kiment a háza elé. Ott szóváltásba keveredett a szomszédjával, mivel őt gyanúsította, hogy a sértettel szerelmi viszonya van. Ezt követően megkért egy járókelőt, hogy nézze meg az élettársát, mert hidegnek érezte a kezét. A nő a házban észlelte, hogy a sértett meghalt.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: