Nem számolt el a munkáltatója nevében vásárolt üzemanyaggal

Tárgyalás időpontja: 
2018. október 16., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette
Ügyszám: 
25.B.645/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa Gy. út 4.
Tárgyaló: 
fszt.19.sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Miskolci Járásbíróság sikkasztás miatt indult büntetőperben.

A vádlottnak a munkáltató gépjárműpark vezetése és az üzemanyagkártyák kezelése volt a feladata. Az elszámoláshoz menetlevélre és a közbeszerzési eljárásban nyertes cég üzemanyagkártyájával való vásárlásról készült számlára volt szükség. Ezek egyezőségéért a vádlott felelt.

A vádlott saját célra, illetve ismerőseinek szívességből vagy ellenérték fejében tankolt, így 3 év alatt összesen több, mint 31 millió forint értékben vásárolt üzemanyagot a munkáltatója nevében, amelyből mindössze 11 millió forint került könyvelésre. A le nem könyvelt összeg erejéig a munkáltatója felé nem számolt el, és mintegy 21 millió forint összegű üzemanyaggal sajátjaként rendelkezett.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: