Halálos baleset a 37-es főúton

Tárgyalás időpontja: 
2018. október 19., péntek 09.00
Ügy tárgya: 
Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége
Ügyszám: 
10.B.218/2017.
Tárgyalás helyszíne: 
3900 Szerencs, Rákóczi u. 45.
Tárgyaló: 
2.sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Folytatja a bizonyítási eljárást a Szerencsi Járásbíróság azoknak a vádlottnak az ügyében, akik ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult büntetőeljárás.

A vádirati lényege szerint az I. r. vádlott a 37-es számú főúton Miskolcról Szerencs irányába közlekedett tehergépkocsijával. Egy útkereszteződéshez érve – anélkül, hogy elhaladási elsőbbséget biztosított volna a szemből érkező II. r. vádlottnak – balra kanyarodott. A II. r. vádlott a megengedett 60 km/h-t lényegesen meghaladó, 110-12 km/h-s sebességgel közlekedve egyenesen kívánt tovább haladni tehergépkocsijával. Az I. r. vádlott így fékezésre és irányváltoztatásra kényszerítette a II. r. vádlottat, aki a menetirány szerinti bal oldali sávba hajtott és frontálisan ütközött a sértett által vezetett gépkocsival. A sértett a helyszínen életét vesztette, míg a II. r. vádlottat életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Ha a II. r. vádlott a megengedett 60 km/h-s sebességgel közlekedett volna, akkor a balra kanyarodó I. r. vádlott manővere miatt nem kellett volna fékeznie és irányt változtatnia.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Gyurán Ildikó

sajtószóvivő

46/815-386 • 70/703-2487

gyurani@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: