Vascsővel verték a sértettet

Tárgyalás időpontja: 
2018. október 30., kedd 08.00
Ügy tárgya: 
nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés
Ügyszám: 
10.B.22/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
3542 Miskolci, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
I/119.sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Tárgyalást tart a Miskolci Törvényszék a nyéstai emberölési ügyként ismertté vélt vált büntetőperben.

A vádirati tényállás lényege szerint az öt vádlott 2017. április 9-én éjjel azért ment a sértett lakásához, hogy tőle pénzt szerezzenek. Hárman bementek a házba, ketten az udvaron maradtak, figyelték nem jön-e valaki. Az egyik vádlott az ágyban fekvő 86 éves sértettre egy vascsővel több ütést mért, minek következtében a sértett nő életét vesztette. Az elszenvedett sérülések különösen nagy testi és lelki gyötrelmet okoztak sértettnek, akinek életét az azonnali orvosi ellátás sem menthette volna meg. A vádlottak a lakásból pénzt és élelmiszert vittek el.

A vádlottakkal szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt folyik büntetőeljárás. A vádlottak letartóztatásban vannak, cselekményük akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. Az előkészítő ülésen a vádlottak egyike sem tett beismerő vallomást.

A tárgyalás 2018. november 6-án, 8-án és 13-án 8 órakor folytatódik.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: