Vasútállomáson verekedtek össze a vádlottak

Tárgyalás időpontja: 
2018. november 7., szerda 13.00
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
9.B.36/2018
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolci, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
I. em 113. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Miskolci Törvényszék azoknak a vádlottaknak az ügyében, akikkel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirati tényállás lényege szerint az I. rendű és a II. rendű vádlottak is egy társaság körében, a III. rendű és IV. rendű vádlottak is egy társasággal tartózkodtak a sárospataki vasútállomás épületénél. Az I. rendű és a IV. rendű vádlottak ismerték egymást korábbról, mert egy intézetben töltötték szabadságvesztés-büntetésüket. Ebből az időszakból származó konfliktusuk miatt szóváltás, majd dulakodás alakult ki köztük. A II. rendű és a III. rendű vádlottak közbeavatkoztak, többen kést ragadtak, míg a verekedés közben az I. rendű vádlott mellkason szúrta a III. rendű vádlottat, akinek mintegy fél liternyi vér került a mellüregébe. E sérülés nyolc napon túl gyógyuló, közvetetten életveszélyes.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: