A ventilátor csövével verte a sértettet

Tárgyalás időpontja: 
2018. november 22., csütörtök 13.00
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény
Ügyszám: 
10.B.30/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
3542 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
119.sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Miskolci Törvényszék azoknak a vádlottaknak az ügyében, akikkel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség.

A vád szerint az I. rendű vádlott és ismeretlen társa megkérték a II. rendű vádlottat, hogy gépkocsijával vigye el őket egy korábbi lopásuk helyszínére, mert az I. rendű vádlott igazolványa ott kiesett a zsebéből és azt szeretnék visszaszerezni. A II. rendű vádlott ebbe beleegyezett, elvitte társait az ingatlanhoz, s míg az I. rendű vádlott és társa oda bementek, addig ő az autóban odakint várakozott. A I. rendű vádlott és ismeretlen társa a kilincsre zárt bejárati ajtó kinyitásával jutottak be a házba és kutatni kezdtek. A szomszéd szobában alvó sértett azonban felébredt és elindult feléjük. Az I. rendű vádlott ököllel és egy ventilátor csövével a sértett fejére több ütést mért, majd tovább kutattak a lakásban. A sértett értékeire is rátaláltak, de semmit nem vittek magukkal, kivéve a sértett telefonkészülékének kézibeszélőit, amelyeket az udvari szeméttárolóba dobtak annak érdekében, hogy ne tudja értesíteni a rendőrséget.

A sértett nyolc napon túl gyógyuló koponyasérüléseket szenvedett.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: