Mások kifosztásával próbáltak pénzhez jutni

Tárgyalás időpontja: 
2018. november 27., kedd 08.15
Ügy tárgya: 
csoportosan elkövetett kifosztás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
2.Fkf.528/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa Gy. u. 4.
Tárgyaló: 
I./118. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Nyilvános ülést tart a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa annak a két férfinak és egy nőnek az ügyében, akikkel szemben csoportosan elkövetett kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség.

Az első fokon eljáró Encsi Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak egy alkalommal az encsi kenyérgyár öltözőjében lévő szekrényekből tulajdonítottak el ruhákat, személyes használati tárgyakat, egy másik alkalommal egy külterületi kamionparkolóban álló kamionból – az a lvó sofőr mellől – vittek el egy laptopot, egy harmadik alkalommal pedig az I. rendű vádlott egy mérai lakóházból vitt el egy slusszkulcsot, majd az udvaron álló autóba ült azért, hogy autózzon. A településen egy szabályosan parkoló autóba hajtott, és a helyszínről elszaladt.

A bíróság mindhárom vádlottat kifosztás bűntettében találta bűnösnek, az I. r. vádlott bűnösségét ezen kívül jármű önkényes elvételének bűntettében és lopás vétségében állapította meg, a III. r. vádlottat a kifosztáson túl lopás vétség e miatt mondta ki bűnösnek. Az I. r. és II. r. fiatalkorú vádlottakat 3 év, illetve 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte a bíróság, a II.r. vádlott esetében a végrehajtást felfüggesztette. A III. r. felnőttkorú vádlottat 8 év fegyházbüntetésre ítélte.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: