Rendőrökre támadtak

Tárgyalás időpontja: 
2018. november 26., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
hivatalos személy elleni erőszak bűntette
Ügyszám: 
7.Bf.559/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa Gy. u. 4.
Tárgyaló: 
I./118. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Nyilvános ülést tart a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa a szabályosan intézkedő rendőröket megtámadó vádlottak büntetőügyében.

A Mezőkövesdi Járásbíróság által elsőfokon megállapított tények szerint 2017 novemberében az esti órákban két rendőr intézkedés alá vonta az ittas állapotban lévő II. rendű vádlottat. Az I. rendű és a III. rendű vádlottak – akik a II. rendű vádlott testvérei és szintén ittas állapotban voltak – a közelben tartózkodtak. A vádlottak az intézkedő  rendőröket trágár módon szidalmazni kezdték, agresszívan léptek fel, próbálták megütni, ruhájuknál fogva rángatni őket. A rendőrök ekkor könnygázszóró sprayt alkalmaztak, amellyel átmenetileg sikerült az erőszakos magatartásukat megtörni.

Időközben megjelent az I. rendű vádlott élettársa, a IV. rendű vádlott és fiatalkorú lánya, aki mobiltelefonnal elkezdte rögzíteni az eseményeket. A IV. rendű vádlott ezt követően folyamatosan akadályozni próbálta a rendőröket abban, hogy intézkedni tudjanak az élettársával szemben, majd a II. rendű vádlott is a rendőrökre támadt. Végül testi kényszer alkalmazásával sikerült mindezen agresszív cselekményeknek véget vetni.

A bíróság valamennyi vádlottat bűnösnek mondott ki hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, a II. r. vádlottat ezen kívül két rendbeli becsületsértés vétségében is bűnösnek találta. A járásbíróság az I. r. vádlottat 4 év fegyházbüntetésre, a II. r. vádlottat 4 év börtönbüntetésre ítélte. A III. r. vádlottat 2 év szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 5 évre felfüggesztette, míg a IV. r. vádlottal szemben kiszabott 1 év 6 hónap szabadságvesztést 3 év próbaidőre függesztett fel.

Határozathirdetés várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: