Fiatalkorú lányokat kényszerítettek prostitúcióra

Tárgyalás időpontja: 
2018. december 11., kedd 08.15
Ügy tárgya: 
kerítés bűntette
Ügyszám: 
2.Bf.617/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa Gy. u. 4.
Tárgyaló: 
118. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Nyilvános ülést tart a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa abban a büntetőügyben, amelyben az első fokon eljáró Ózdi Járásbíróság az I. r. vádlottat kerítés, prostitúció elősegítése, személyi szabadság megsértése, kiskorú veszélyeztetése miatt 6 év, a II. r. vádlottat kerítés, prostitúció elősegítése és kiskorú veszélyeztetése miatt 2 év büntetésre ítélte. A fiatalkorú III. r. vádlottat próbára bocsátotta, a „kuncsaftokkal” szemben felfüggesztett börtönbüntetést alkalmazott.

A járásbíróság által megállapított tényállás szerint az I. r. vádlott férfi és a III. r. vádlott nő között szerelmi kapcsolat volt, mindketten ismerték a II. r. vádlott férfit. Az férfi vádlottak megállapodásuknak megfelelően úgy akartak pénzt szerezni, hogy szexuális szolgáltatásra lányokat közvetítenek ismerőseiknek. Az I. r. vádlott arra kérte a III. r. vádlottat, hogy beszéljen rá fiatal – akár 18 év alatti – lányokat, hogy férfiakkal pénzért szexuális cselekményt végezzenek. A III. r. vádlott – barátja, az I. r. vádlott kérésére – egyik lány ismerősének felajánlotta a prostitúciós tevékenység lehetőségét, amibe a kiskorú sértett beleegyezett. A vádlottak tudták, hogy a lány még kiskorú, ennek ellenére férfiaknak „közvetítették” szexuális cselekményekre. A sértett körülbelül 30 alkalommal végzett pénzért szexuális cselekményt az I. r. és a II. r. vádlottak által szervezett módon. A vádlottak a szervezésért alkalmanként 2.000.- Ft-ot kaptak. A vádlottak később lakhatást is biztosítottak a sértettnek, ahonnan maguk vitték a fiatal lányt a szexuális cselekmények helyszínére. A sértett 2014 szeptemberétől októberéig élt az I. r. vádlott lakásán, majd amikor onnan távozni próbált, azonban az I. r. vádlott nem engedte, megfenyegette a sértettet, valamint az ajtót is rendszeresen kulcsra zárta, így a lány nem távozhatott szabadon a lakásból.

Később az I. r. vádlott a barátnőjét, a fiatalkorú III. r. vádlottat is prostitúcióra kérte, abba a lány beleegyezett, majd több alkalommal végzett szexuális cselekményeket pénz ellenében. A „kuncsaftokat” az I. és a II. r. vádlottak szerezték, a pénz is hozzájuk került.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: