Nem hagyta, hogy megelőzzék

Tárgyalás időpontja: 
2019. január 3., csütörtök 08.15
Ügy tárgya: 
közúti veszélyeztetés bűntette
Ügyszám: 
2.Bf.755/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolc, Dózsa Gy. u. 4.
Tárgyaló: 
I./118. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Nyilvános ülést tart a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa annak a vádlottnak az ügyében, aki az első fokon eljáró Sátoraljaújhelyi Járásbíróságon 2018. október 9. napján megtartott előkészítő ülésen beismerte bűnösségét, amelynek folytán a bíróság nyomban ítéletet hozott és 180.000,- forint pénzbüntetésre ítélte.

A megállapított tényállás szerint a vádlott a 37. számú főúton közlekedett 2017 augusztusában a késő esti órákban, amikor a sértett előzni kezdte őt. A férfi azonban a manőver biztonságos és gyors befejezését azzal akadályozta meg, hogy az addig 50-60 km/h-ás sebességéről felgyorsított. A sértettnek el kellett rántania a kormányt, majd amikor a vádlott lelassított, csak akkor tudott visszatérni a menetirány szerinti forgalmi sávba. A vádlott ezután követési távolságon belülre irányította járművét és fényszórójával „villogott”, majd a sértett autójának előzésébe kezdett, azt be is fejezte és lefékezett előtte. A sértett úgy tudta elkerülni az ütközést, hogy a menetiránnyal ellentétes forgalmi sávba hajtott át és kikerülte a vádlott autóját.

A férfi ekkor újra megelőzte őt és ismételten lefékezett, ezért a sértett ismét a szemközti sávba kényszerült áttérni így kerülve ki a vádlottat. A vádlott harmadszor is megelőzte a sértettet, aki ekkor meg kellett, hogy álljon, mert szembejövő forgalom volt. A vádlott is megállt, a sértett autójához ment és a lehúzott ablakon keresztül kiabálva szidalmazni kezdte. Ezután mindketten elhajtottak.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: