Karddal sebesítette meg a sértettet

Tárgyalás időpontja: 
2019. február 5., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
15.B.51/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
3542 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
I/113.sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, akit emberölés bűntettének kísérletével vádol az ügyészség.

A vádirat lényege szerint az ittas állapotban lévő vádlott Miskolcon a Békeszálló telepen egy korábbi szerelmi viszonya okán vitába keveredett egy férfival, a vádlott életveszélyesen megfenyegette az ott tartózkodó társaságot, elment, majd pár perc múlva egy karddal a kezében tért vissza, amellyel először megrongált egy ott parkoló autót, aztán csapkodni kezdett, de többeknek sikerült elugrani a kard útja elől. A vádlott a kerítéskaput is ütni, rugdosni kezdte, a rácsokon keresztül a bent lévők felé szurkált, de a távolság miatt nem sikerült elérnie senkit. A vádlott észrevette a sértettet, aki éppen arra járt, és anélkül, hogy ő bármit mondott vagy tett volna, a sértettre förmedt és a karddal a fejére vágott, az arcát mintegy 20 cm hosszan megvágta. A sértett erősen vérezni kezdett, összeesett és eszméletét vesztette. A vádlott elmenekült a helyszínről. A halálos sérülés elmaradása kizárólag a véletlennek köszönhető.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: