Táskája miatt támadtak az idős asszonyra

Tárgyalás időpontja: 
2019. február 13., szerda 13.00
Ügy tárgya: 
rablás bűntette
Ügyszám: 
7.Bf.805/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
3542 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
118.sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Nyilvános ülést tart a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik Ózdon az utcán támadtak meg egy idős asszonyt.

Az első fokon eljáró Ózdi Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak a reggeli órákban, Ózdon a piac felé vezető úton sétáltak. Ekkor figyeltek fel a velük szemben érkező idős asszonyra. Elhatározták, hogy megszerzik a nála lévő szatyrot és táskát, remélve, hogy azokban készpénz és egyéb értéktárgyak találhatók.

Az alacsony, vékony testalkatú sértett mellé érve két oldalról közrefogták, majd az I. rendű vádlott hirtelen mozdulattal lerántotta a táskát a sértett válláról, illetve kitépte a szatyrot a kezéből. Az idős asszony ettől a földre zuhant. A táskában a sértett iratai, mobiltelefonjai és készpénz volt, összesen 46.000,- forint értékben. A földön fekvő sértett szatyrát és táskáját erősen megmarkolva próbálta menteni értékeit, de az I. rendű vádlott kitépte azokat a kezéből. A vádlottak ezt követően elfutottak a helyszínről.

Menekülés közben az I. rendű vádlott átadta a válltáskát a II. rendű vádlottnak, aki kivette belőle a sértett pénztárcáját és egyik mobiltelefonját, majd azokat ruházatába rejtette. A vádlottak a cselekmény után a táskát eldobták, a szatyrot pedig elrejtették.

A bíróság rablás elkövetése miatt az I. rendű vádlottat 8 év, míg a II. rendű vádlottat 10 év fegyházbüntetésre ítélte.

Ítélethirdetés várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: