Megharapták az intézkedő rendőrt

Tárgyalás időpontja: 
2019. február 18., hétfő 08.00
Ügy tárgya: 
hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
1.B.83/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
3400 Mezőkövesd, Mátyás király u. 110.
Tárgyaló: 
2.sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a bíróság azoknak a szomolyai vádlottaknak az ügyében, akik az intézkedő rendőrökkel szemben agresszívan léptek fel, majd egyikük a rendőrt megharapta.

A vádirat szerint mezőkövesdi rendőrök ismeretlen személy bejelentésére érkeztek a szomolyai ingatlanhoz, hogy az I. rendű – más ügyben körözött – vádlottal szemben intézkedjenek. Az I. rendű vádlott először elbújt előlük, majd amikor testi kényszert és bilincset alkalmaztak volna, akkor az egyik rendőr kezét megharapta. Így kiszabadulva elindult az ajtó felé, amikor a másik rendőr tartóztatta fel, akinek szintén megharapta az ujját. Az I. rendű vádlott ezután betört egy ablakot és az üvegdarabbal először magát akarta megsérteni, majd a rendőrök felé tett kaszáló mozdulatokat. A vádlott egy kézifűrészt is a rendőrök felé dobott. Könnygáz alkalmazását követően sikerült az I. rendű vádlottat előállítani. A II. rendű vádlott ezt úgy próbálta megakadályozni, egy szánkót emelt a feje fölé és a rendőrök felé fordult. Felszólításra azonban letette.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: