Kirabolták a 85 éves idős sértettet

Tárgyalás időpontja: 
2019. március 7., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette
Ügyszám: 
3.Fk.11/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Szikszó, Kassai út 31.
Tárgyaló: 
2. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Szikszói Járásbíróság annak felnőtt vádlottnak és fiatalkorú társának az ügyében, akik a vádirat szerint megállapodtak abban, hogy a 85 éves, mozgásában lényeges korlátozott sértett arany, köves fülbevalóit elveszik. Mivel a sértett és a II. rendű vádlott ismerték egymást, ezért úgy döntöttek, hogy csak az I. rendű vádlott megy be a sértetthez, amíg a II. rendű vádlott kint őrt áll.

2017. szeptember 26-án a délelőtti órákban az I. rendű vádlott bement a sértett szikszói ingatlanába és felszólította a fülbevalóinak átadására. A sértett ezt megtagadta, ezért az I. rendű vádlott átkarolta és magához szorította, az egyik fülbevalót kikapcsolta és kivette a sértett füléből, a másikat viszont kitépte nyolc napon belül gyógyuló, tépett sebet okozva.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Gyurán Ildikó

sajtószóvivő

46/815-386 • 70/703-2487

gyurani@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: