Alsónadrágjukban csempészték a kábítószert

Tárgyalás időpontja: 
2019. március 19., kedd 08.15
Ügy tárgya: 
új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette
Ügyszám: 
2.Bf.46/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa út 4.
Tárgyaló: 
118.sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Nyilvános ülést tart a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik az alsónadrágjukban csempészett új pszichoaktív anyagokkal kereskedtek Kazincbarcikán és környékén.

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlottak 2017 elején postafiókot nyitottak Lengyelországban, amely postafiók címre négy alkalommal összesen legalább 300 gramm új pszichoaktív anyagot rendeltek. A drogot a vádlottak az alsónadrágjukban elrejtve hozták be Magyarországra. A vádlottak az „alap” elnevezésű kábító hatású anyagot Kazincbarcikán és Sajószentpéteren értékesítették, melyből több százezer forintos haszonra tettek szert. A fogyasztókkal közösségi oldalon keresztül tartották a kapcsolatot, a beérkező megrendeléseket pedig az üzenetváltásban megjelölt helyre szállították.

A bíróság a vádlottakat új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt végrehajtandó börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélte, valamint több mint 3 és fél millió forint vagyonelkobzást rendelt el az I-III. r. vádlottakkal szemben. A vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be a döntéssel szemben.

Akár határozathirdetés is várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: