Kést rántott a jegyét ellenőrizni kívánó kalauz ellen

Tárgyalás időpontja: 
2019. március 21., csütörtök 09.30
Ügy tárgya: 
közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette
Ügyszám: 
3.Bf.746/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa út 4.
Tárgyaló: 
126.sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Nyilvános ülést tart a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa annak a vádlottnak a büntetőügyében, akit felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság.

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott gyógyszertől bódult állapotban, menetjegy váltása nélkül szállt fel a Sátoraljaújhelyről Szerencsre közlekedő vonatra. A menetjegyét ellenőrizni kívánó kalauz kérdésére kést rántott, hadonászni és életveszélyesen fenyegetőzni kezdett, hogy megöl mindenkit. A kalauz kihátrált a kocsiból és a többi utast is átterelte egy másik kocsiba. A vádlottat a kiértesített rendőrök a szerencsi állomáson megbilincselték és előállították.

A kalauz közfeladatot ellátó személynek minősül, és ezen minőségében a hivatalos személyekkel azonos büntetőjogi védelemben részesül, ezért a bíróság a vádlottat 7 és fél év végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélte, valamint megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az elsőfokú ítélettel szemben a vádlott és védője élt fellebbezéssel.

Akár határozathirdetés is várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: