Baltával támadt ismerősére

Tárgyalás időpontja: 
2019. április 10., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
emberölés bűntette
Ügyszám: 
6.B.10/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
Fszt/28.sz. tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Miskolci Törvényszék annak a férfinak a büntetőügyében, aki a vád szerint baltával halálos sebet ejtett egy másik férfin.

A rendelkezésre álló adatok alapján a vádlott élettársával, édesanyjával, testvérével és annak élettársával hajléktalanként élt egy miskolci társasház mögötti bozótos területen. 2018. július 5-én az esti órákban a társaság italozni kezdett és a vádlott testvérének kivételével valamennyien ittas állapotba kerültek. Amikor az alkohol elfogyott, a vádlott élettársa kötekedni kezdett a sértettel. Ekkor a sértett a nőt aludni küldte, azonban az továbbra is bort kért és kiabált. A sértett odakiáltott a vádlottnak, hogy jöjjön, és adjon neki, mire a vádlott kezébe vette a vasazás során talált baltát, és annak élével fejbe vágta a sértettet. Ennek hatására a sértett elesett, majd a vádlott még legalább 5-6 alkalommal vágta fejen az akkor már erősen vérző férfit, aki a kórházba szállítás során a mentőben elhunyt.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: