Otthonában rabolta ki az idős sértettet

Tárgyalás időpontja: 
2019. április 17., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére lekövetett rablás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
10.Fk.244/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
3980 Sátoraljaújhely, Kossuth tér 7.
Tárgyaló: 
12. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki 2018. február és április között több zemplénagárdi ingatlanba betört, hogy onnan értékesíthető vagyontárgyakat – többek között karórát, mobiltelefont - hozzon el. Az utolsó alkalommal meggondolta magát a vádlott és 2018. április 27-én visszavitte az idős sértettnek a tőle lehozott telefont, mely miatt szóváltás alakult ki közöttük. A vádlottnak ez nem tetszett, így „megfejelte” a sértettet, aki ettől megszédült és az ágyra esett. Amíg a sértett az ágyon feküdt a vádlott kihasználta a helyzetet és élelmiszereket, valamint napi használati tárgyakat szedett össze a lakásban. Miután a sértett jobban lett, rászólt a vádlottra, hogy ne vigye el a dolgait. A vádlott azonban ettől csak még dühösebb lett, ezért több alkalommal tenyérrel arcon ütötte az idős férfit, majd távozott a lakásból. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Gyurán Ildikó

sajtószóvivő

46/815-386 • 70/703-2487

gyurani@miskolcit.birosag.hu