Az M3-as autópályán üldözték a rendőrök

Tárgyalás időpontja: 
2019. május 2., csütörtök 09.30
Ügy tárgya: 
hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
7.B.328/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
3400 Mezőkövesd, Mátyás király u. 110.
Tárgyaló: 
2.sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Tárgyalást tart a Mezőkövesdi Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki az M3-as autópályán számos KRESZ szabályt megszegve menekült az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől.

A vád szerint a vádlottat az M3 autópálya Nyíregyháza felé tartó autópálya szakaszán az egyik pihenőhelyen akarták a rendőrök ellenőrizni, azonban ezt észlelve menekülni kezdett: az autópályán közlekedőket a megengedett sebességet túllépve, jobbról-balról előzte. Mezőkövesdnél hajtott le a sztrádáról, aztán Egerlövőn keresztül Borsodivánka felé haladt. Közben az őt korábban igazoltatni akaró rendőrök követték, a vádlott azonban többszöri felszólítás és jelzés ellenére nem állt meg. Borsodivánka területére érve – ahol egy másik rendőrautó is csatlakozott a követéséhez – a vádlott először a sportpálya területén került a rendőrautók szorításába, ahonnan még menekülni tudott, majd a szociális intézmény udvarára hajtott, ahonnan már nem tudott szabadulni.

A vádlott menekülése során mindkét rendőrautónak neki hajtott, továbbá egy arra közlekedő teherautó vezetőjét is hirtelen kormányzásra és vészfékezésre kényszerítette, így vele szemben az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette és kétrendbeli rongálás vétsége miatt emelt vádat.

A bizonyítási eljárás befejezése várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: