A hajánál fogva húzta barátnőjét végig az utcán

Tárgyalás időpontja: 
2019. május 8., szerda 08.00
Ügy tárgya: 
személyi szabadság megsértésének bűntette
Ügyszám: 
32.Fk.480/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Miskolci, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
32. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Miskolci Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki barátnőjét több száz méteren keresztül a hajánál fogva húzta az utcán.

A vád szerint a kiskorú sértett és a fiatalkorú vádlott egyikük hozzátartozójánál együtt italoztak, melynek során egymással összevitatkoztak. A vádlott már szeretett volna hazaindulni, azonban a sértett még maradni akart. A vádlott az újabb szóváltást követően a sértettet a házból a hajánál fogva az utcára húzta. A sértett megpróbált ugyan kiszabadulni, azonban a vádlott ezt nem engedte, és a sértettet két buszmegálló távolságon át az útjukba eső pocsolyákon keresztül rángatta az utcán. A cselekménynek az vetett véget, hogy a sértett édesanyja észrevette őket az egyik buszmegállóban. A fiatalkorú vádlott ekkor elmenekült a helyszínről. A cselekmény következtében a sértet testszerte 8 napon belül gyógyuló horzsolásos, illetve zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: