Kifigyelték az idős asszonyt, majd megtámadták

Tárgyalás időpontja: 
2019. május 13., hétfő 13.00
Ügy tárgya: 
csoportosan, a bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette
Ügyszám: 
11.Fk.50/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3600 Ózd, Jászi Oszkár u. 1.
Tárgyaló: 
I. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart az Ózdi Járásbíróság azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik rátámadtak egy idős, bottal közlekedő asszonyra, hogy tőle pénzt szerezzenek.

A vád szerint a három vádlott ismerte egymást. 2018. május 25-én összetalálkoztak Arló egyik buszmegállójában és megbeszélték: „le kellene húzni valakit pénzzel”. 17 óra 30 perc körüli időben észrevették az éppen a templomból, görbebottal hazafelé tartó idős sértettet és megegyeztek, elveszik a nála lévő táskát. Az I. rendű vádlott – biztosítva a helyszínt - kicsit távolabb figyelte a II. és III. rendű vádlottakat, míg azok a sértettet a földre lökve megszerezték annak kézitáskáját. A vádlottak a táskában nem találtak semmi értékeset, csak a sértett személyes vagyontárgyait, így azt a helyszínen eldobták a sértett botjával és esernyőjével együtt, majd elszaladtak.

A sértett 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett a mellkasán és a hátán.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: