Másodfokon a zsarolás miatt elítélt vádlottak ügye

Tárgyalás időpontja: 
2019. május 16., csütörtök 08.15
Ügy tárgya: 
zsarolás bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
3.Bf.741/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
126. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

 

Tárgyalást tart a törvényszék azoknak a vádlottaknak a büntetőügyében, akik ellen zsarolás bűntettének kísérlete miatt indult büntetőeljárás.

 

Az elsőfokú ítélet szerint a II. rendű vádlott kölcsönt kért a sértettől, ám azt többszöri felhívás ellenére sem adta vissza. A II. rendű vádlott találkozót beszélt meg a sértettel, amelyre az I. rendű vádlottat is magával vitte, akit álnéven mutatott be a sértettnek. Mindhárman Miskolcra indultak, a gépkocsival egy ismeretlen erdős részen megálltak, majd a két vádlott egy lakóházhoz ment, a sértett az autóban maradt. Néhány perc elteltével visszamentek az autóhoz, az I. rendű vádlott keze véres volt és egy 10 cm pengehosszúságú kés volt nála. A vádlottak azt hazudták az autóban várakozó sértettnek, hogy a lakóházban lévők rájuk támadtak, az I. rendű vádlott a késsel megszúrta egyiküket, aki ennek következtében meghalt. A vádlottak megfenyegették a sértettet, hogy „ő is sittre megy”, mivel tudomása van az emberölésről, a „lelépéshez” 2 millió forintot kértek tőle. A sértett végül nem adott át pénzt a vádlottaknak.

 

A bíróság az I. r. vádlott férfit zsarolás bűntettének kísérlete miatt 2 év 8 hónap börtönbüntetésre, valamint 3 év közügyektől eltiltásra, II. r. vádlott nőt bűnsegédként elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte. A II. r. vádlott büntetésének végrehajtását 2 évre felfüggesztette.

 

Az vádlottak és a védőik felmentés érdekében fellebbeztek.

Akár határozathozatal is várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: