Letérdepeltették és megalázó feladatok elvégzésére kényszerítették

Tárgyalás időpontja: 
2019. május 21., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
aljas indokból, a sértett sanyargatásával, fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
29.B.2875/2017.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
13. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Tárgyalást tart a Miskolci Járásbíróság azoknak a vádlottaknak büntetőügyében, akikkel szemben aljas indokból, a sértett sanyargatásával, fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

A vádirat szerint 2017 júniusában a sértett megtudta barátnőjétől, hogy korábban együtt élt az I. rendű vádlottal. Ennek tisztázása érdekében felkereste az I. rendű vádlottat a lakásán, azonban csak barátnője (a későbbi III. rendű vádlott) volt otthon, ezért a sértett közölte, hogy később megpróbálja még felkeresni. A sértett magatartása nem volt agresszív. Ezután egy találkozás alkalmával az I. rendű vádlott indokolatlan bosszúvágyból (amiért a sértett „rájött a családra”) megállásra kényszerítette a sértettet, arcon ütötte, majd a II. rendű vádlott többször nagy erővel belerúgott az akkor már földön fekvő sértettbe, akit magukkal vittek az I. rendű vádlott lakásához. A lépcsőházban csatlakozott hozzájuk a III. rendű vádlott. A vádlottak a lépcsőházban letérdepeltették és folyamatosan bántalmazták, bocsánat kérésre, megalázó mondatok kimondására és feladatok elvégzésére kényszerítették a sértettet. Ezt követően a sértettet egy benzinkúthoz vitték autóval, ahol további megalázó cselekményekre kényszerítették. A sértett nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos, horzsolásos sérüléseket szenvedett.

Akár a bizonyítási eljárás befejezése is várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: