Vonaton fosztotta ki a rosszul lett utast

Tárgyalás időpontja: 
2019. június 5., szerda 08.00
Ügy tárgya: 
kifosztás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
11.B.369/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
fszt. 24. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Miskolci Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki a vádirat szerint a néhai sértettel – akit egy budapesti munkásszállóról ismert – együtt utazott vonattal Budapestről Miskolcra 2018. október 3-án. A néha sértett útközben rosszul lett, eszméletét vesztette. A vádlott szólt a többi utasnak és a kalauznak is. A néhai sértettet, akinek keringése leállt, szívmasszázs és újraélesztés érdekében a két üléssor közé fektették, amikor irattárcája az ülés alá esett. A vádlott ezt észlelte és azt magához vette, majd a miskolci Tiszai-pályaudvaron leszállt a vonatról. A sértett elhunyt.

A sértett hozzátartozói néhány nappal később felkeresték a vádlottat körömi lakcímén, aki visszaadta az irattárcát és a benne lévő iratokat, bankkártyát, azonban a néhai sértett utolsó munkabéréből származó 35.000,- forintot - amely szintén a tárcában volt annak elvételekor - nem.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: