A kórház parkolójában próbált rabolni

Tárgyalás időpontja: 
2019. június 11., kedd 08.00
Ügy tárgya: 
rablás bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
9.B.598/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
fszt. 28. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Miskolci Járásbíróság annak a férfinak a büntetőügyében, aki a vád szerint Miskolcon, az egyik kórház területén kísérelt meg pénzt rabolni a hazautazásához.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi odalépett az éppen az autójába csomagokat pakoló nőhöz, hátulról egyik kezével befogta a száját, a másikkal pedig a nyakát szorította meg. Amikor a sértettnek részben sikerült kiszabadulnia a férfi fogásából, a vádlott többször ököllel arcon ütötte, és közben pénzt követelt tőle. A nő továbbra is ellenállt, és segítségért kiabált. Többen a sértett segítségére siettek, akik a vádlottat feltartóztatták és visszatartották a rendőrök kiérkezéséig.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: