Pénzmosás miatt áll a két férfi bíróság elé

Tárgyalás időpontja: 
2019. június 13., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
pénzmosás bűntette
Ügyszám: 
6.B.7/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
I./119. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Tárgyalást tart a Miskolci Törvényszék annak a két férfinak a büntetőügyében, akik ellen az ügyészség pénzmosás miatt emelt vádat.

A vádirat szerint az I. r. vádlott munkát keresett és e miatt internetes portálon hirdetést adott fel. A hirdetésre a nyomozás során ismeretlenül maradt személy jelentkezett, és a vádlottat bankszámla nyitásra kérte azzal, hogy értesítési telefonszámként az általa megadott telefonszámot adja meg. Az I. r. vádlott ennek eleget tett és az ismeretlen személy kérésének megfelelően valamennyi bankszámla adatot is megadott neki. Ezt követően egy másik bankszámlára csalással szerzett pénzösszegek érkeztek, amelyet az ismeretlen személy tovább utalt az I. r. vádlott bankszámlájára. Az I. r. vádlott tudta, hogy az érkezett 4 millió forint bűncselekményből származik, ennek ellenére annak nagy részét készpénzben felvette és a "költségek" levonása után ismeretlen személynek átadta.

A II. r. vádlott az I. r. vádlotthoz hasonlóan munkát keresett, és ezt internetes portálon hirdette. A II. r. vádlottat ismeretlen személy megkereste, majd céges bankszámla nyitását kérte azért, hogy a munkabérek és járulékok átutalása onnan megtörténhessen. A II. r. vádlott megkérte egyik volt munkatársát, hogy "vegyen a nevére" egy gazdasági társaságot és annak nyisson bankszámlát. A bankszámlán később a II. r. vádlott önálló rendelkezési jogot szerzett. Ezt követően a I. r. vádlott esetével egyező módon a bankszámlára érkezett több mint 3 millió forint, amelynek bűnös eredetéről a II. r. vádlott tudomással bírt. A vádlott az összeget a bankszámláról felvette és hetvenezer forint levonása után ismeretlen személynek kifizette.

A tárgyalás június 17-én 9 órakor folytatódik.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Molnár Dalma

sajtótitkár

46/815-203 • 30/389-1867

molnard@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: