Halálos baleset a 37. számú főúton

Tárgyalás időpontja: 
2019. június 26., szerda 09.15
Ügy tárgya: 
halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége
Ügyszám: 
7.Bf.100/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
I/118. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Perbeszédek és határozathirdetés várható annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki 2017 májusában a 37. sz. főúton okozott halálos közlekedési balesetet.

Az elsőfokú ítélet szerint a férfi Szerencs irányából Miskolc felé közlekedett gépkocsijával, ám az előtte haladó sértett autójától nem tartotta be a szükséges követési távolságot. A sértett észlelve az úttestre korábban egy másik autóról lehullott és szétszóródott fadarabokat, lassítani kezdett, amelyet a vádlott ugyan észlelt, de a nem megfelelő követési távolság miatt vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. Az ütközés következtében a sértett autója „átlökte” a szembejövő forgalmi sávba, ahol összeütközött a néhai sértett által vezetett tehergépkocsival, amelynek vezetője az elszenvedett súlyos sérülései miatt a helyszínen életét vesztette. A vádlott nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A Szerencsi Járásbíróság ítéletében közúti baleset okozásának vétsége miatt a vádlottat másfél év fogházbüntetésre ítélte, és három évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A döntéssel szemben a vádlott és védője jelentett be fellebbezést.

Határozathirdetés várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: