Lakásokba surrant be a vádlott

Tárgyalás időpontja: 
2019. június 24., hétfő 13.00
Ügy tárgya: 
kifosztás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
36.Fk.675/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
32. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a bíróság annak a fiatalkorú vádlottnak az ügyében, aki a vád szerint 2018 nyarán egy hónap alatt összesen 21 alkalommal követett el vagyon elleni bűncselekményeket, többek között kifosztást és lopást.

A rendelkezésre álló adatok szerint a vádlott jellemzően kihasználta azt, hogy a sértettek a nyári melegben szellőztettek, és a nyitott ajtón keresztül besurrant a lakásokba, magához véve különböző személyes használati tárgyakat, iratokat, és készpénzt. Több alkalommal előfordult, hogy idős, megromlott egészségi állapotú sértettek otthonába vízkérés ürügyén bejutott, és kikapta kezükből mobiltelefonjukat. A vádlott a bűncselekmények elkövetésével több mint 800 ezer forint kárt okozott.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: