Tárgyalást tart a bíróság a kiskorú lányokat futtató vádlottak ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2019. június 24., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
3.Fk.236/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
3600 Ózd, Jászi Oszkár u. 1.
Tárgyaló: 
IV. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Tárgyalást tart az Ózdi Járásbíróság azoknak a vádlottaknak az ügyében, akikkel szemben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség.

Az I. rendű, II. rendű, III. rendű és IV. rendű vádlottak Ózdon egy háztartásban éltek, a II. rendű vádlott édes- illetve nevelőanyaként a családfő szerepét töltötte be.

A III. rendű vádlott megismerkedett a kiskorú sértettel, akit meghívott magukhoz, hogy lakjon náluk. A II. rendű vádlott ezt megengedte, de ellenszolgáltatást kért, amelyet a sértettnek prostitúciós tevékenységgel kellett megkeresnie. Minderről az I., III. és IV. rendű vádlottak is tudtak, együtt bonyolították azt, hogy a sértett mintegy 30 személlyel végzett szexuális cselekményt a kuncsaftok lakásán, vagy pedig egy ózdi romos házban, ahova elkísérték, felügyelték, A pénzt a sértett helyett is ők vették át. Az V., VI., VII. és VIII. rendű vádlottak azok a kuncsaftok, akik a sértettel – annak életkoráról tudva – ellenszolgáltatás fejében szexuális cselekményt végeztek.

Ítélethirdetés várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: