Csuklyával a fejükön támadták meg otthonában az idős asszonyt

Tárgyalás időpontja: 
2019. július 10., szerda 13.00
Ügy tárgya: 
csoportosan, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette
Ügyszám: 
14.B.71/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3700 Kazincbarcika, Fő tér 41.
Tárgyaló: 
IV. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Tárgyalást tart a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki a vád szerint két ismeretlen társával éjjel, csuklyában egy idős asszonyt rabolt ki egy Kazincbarcikához közeli kis településen.

A vádirat tartalma szerint 2009. november 30-án, éjjel 3 óra körül a vádlott és két ezidáig ismeretlen társa testi erejükkel belökték a sértett nyári konyhájának ajtaját, ahol maga az idős asszony is tartózkodott. A vádlottak csuklyát viseltek a fejükön, hogy ne lehessen felismerni őket.

Miután bejutottak a konyhába, a vádlott az ágyra lökte a sértettet, arcához párnát szorított, hogy ne kiabáljon, majd pénzt követelt tőle. Eközben társai értékek után kutattak, mely során 10.000,- forint készpénzt találtak az ingatlanban. A vádlottakat végül a sértett fia zavarta meg, aki a szomszédos lakóházban tartózkodott és figyelmes lett a nyári konya felől érkező zajokra. A vádlottak elfutottak a helyszínről.

A sértett az eset óta elhalálozott.

A bizonyítási eljárás befejezése nem várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: