Bottal, seprűnyéllel és puszta kézzel verte agyon élettársát

Tárgyalás időpontja: 
2019. augusztus 26., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
halált okozó testi sértés bűntette
Ügyszám: 
12.B.26/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
21. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat értelmében a vádlott és a sértett 2007 óta élettársak, közöttük több alkalommal alakult ki veszekedés, mely gyakorta tettlegességbe torkollott. A konfliktusok többnyire a vádlott féltékenységére voltak visszavezethetők. 2017. július 13-án a vádlott az ágyban fekvő, 85 éves élettársát egy több, mint fél méter hosszú bottal, seprűnyél darabbal, valamint puszta kézzel legalább tíz alkalommal testszerte megütötte, majd a férfi elaludt Másnap reggel kiment a háza elé, ahol szóváltásba keveredett a szomszédjával, mivel őt gyanúsította, hogy a sértettel szerelmi viszonya van. A vita után a vádlott egy járókelőt kért meg, hogy nézze meg az élettársát, mert hidegnek érezte a kezét. A nő a házban észlelte, hogy a sértett meghalt.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: