Ittas állapotban fának ütközött, majd rendőrökkel kötekedett

Tárgyalás időpontja: 
2019. augusztus 26., hétfő 10.00
Ügy tárgya: 
lőfegyverrel visszaélés bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
3.B.86/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3800 Szikszó, Kassai u. 31.
Tárgyaló: 
fszt. 2. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Szikszói Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben az ügyészség lőfegyver engedély nélküli megszerzésével (tartásával) elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntette, becsületsértés vétsége, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat.

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2018 októberében éjfél körüli időpontban Szikszó belterületén közlekedett az édesapja autójával, amikor egy fának, majd egy közlekedési táblának ütközött. A vádlott a vele szemben intézkedő rendőröket trágár szavakkal illette és fenyegette.

A cselekményt követően foganatosított házkutatás alkalmával a hatóság egy lőfegyvernek minősülő légpuskát talált a vádlott lakásában, amelynek tartásához engedéllyel nem rendelkezett.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Gyurán Ildikó

sajtószóvivő

46/815-297 • 70/703-2487

gyurani@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: