Féltékenyek lettek egymás közös kuncsaftjára

Tárgyalás időpontja: 
2019. szeptember 11., szerda 08.00
Ügy tárgya: 
csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette
Ügyszám: 
6.B.66/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3600 Ózd, Jászi Oszkár u. 1.
Tárgyaló: 
5. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart az Ózdi Járásbíróság annak a három vádlottnak az ügyében, akiket csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntettének elkövetésével vádol az ügyészség.

A vád szerint az I. rendű és a II. rendű vádlottak – egymást nem ismerve – viszonyt folytattak a sértettel, melyért anyagi ellenszolgáltatást kaptak, illetve amelyből később is hasznot reméltek. 2018 augusztusában derült ki, hogy a sértett mindkettőjükkel kapcsolatot tart fenn, ami miatt a két nő felháborodott, megkárosítva érezték magukat. Elhatározták, hogy „kárpótlásként” pénzt és használati tárgyakat vesznek magukhoz a sértett lakásából, így bántalmazni kezdték, többször megütötték és felpofozták, majd átkutatták a lakást is. Ennek során jelen volt a II. rendű vádlott egyik férfi ismerőse is, a III. rendű vádlott, aki feltartóztatta a menekülni próbáló sértettet, karját hátra csavarta, megkötözte, száját kitömte.

Az I. rendű vádlott néhány ezer forintot érő ingósággal távozott a lakásból, míg a II. rendű és III. rendű vádlottak egy bankautomatához vitték a sértettet, aki csak 1.000,- forintot tudott számlájáról levenni és részükre átadni. A sértett egy óvatlan pillanatban elmenekült és rendőri segítséget kért.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Horváth Dóra

sajtószóvivő

46/815-300 • 70/361-2778

horvathd@miskolc.birosag.hu

Eljáró bíróság: