Másodfokú bíróság előtt a mérai uzsorások ügye

Tárgyalás időpontja: 
2019. szeptember 17., kedd 11.00
Ügy tárgya: 
uzsora bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
3.Bf.273/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
I./126. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Nyilvános ülést tart a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik ellen uzsora bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlottak Mérán élő családoknak nyújtottak pénzkölcsönt azzal, hogy a kölcsön adott összeg dupláját kellett visszafizetniük. Az egyik sértettet ezen felül arra bírták rá, hogy kössön a II. r. vádlottal egy színlelt adásvételi szerződést, így a sértett háza biztosítékul szolgálna a kölcsön fedezetéül. A vádlottak nem adtak át vételárat, azonban a II. r. vádlott javára az ingatlan tulajdonjoga bejegyzésre került. A vádlottak a fenti cselekmények elkövetése során tudatában voltak annak, hogy a sértettek kiszolgáltatott anyagi körülmények között élnek, és a kölcsönösszegek kétszeresének kifizetése a sértetteket súlyos nélkülözésnek teszi ki.

A járásbíróság a vádlottakat uzsora és közokirat-hamisítás elkövetése miatt ítélte el, melyért mindkét vádlott részére 2 év próbaidőre felfüggesztett 1 év 8 hónap börtönbüntetést szabott ki. A bíróság arra is kötelezte a vádlottakat, hogy a sértetteknek fizessék vissza a kétszeresen kifizetett kölcsön különbözetét.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Balogh Adrienn

sajtószóvivő

46/815-385• 30/696-3810

baloghadri@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: