Vascsővel támadt lánya barátjára

Tárgyalás időpontja: 
2019. szeptember 17., kedd 08.00
Ügy tárgya: 
maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
9.B.732/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
fszt. 28. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a bíróság annak a két férfinak az ügyében, akik a vád szerint egy benzinkúton vascsővel és karddal támadtak a sértettekre.

A vád szerint az I. r. vádlott nem tudott belenyugodni abba, hogy a lánya és egy fiatal férfi között szerelmi kapcsolat alakult ki és külföldre költözésüket tervezik. 2016 novemberében az I. r. vádlott és fia, a II. r. vádlott egy benzinkúton parkoló gépjárműben vették észre a fiatal férfit.  A vádlottak az autóhoz léptek, majd karddal és vascsővel ütni kezdték azt, melyben a fiatal férfin kívül még egy férfi és két nő is ült. Mivel az autóban ülő két férfi megijedt, kimenekültek az autóból, majd a vádlott lányának barátja – hogy az autóban maradt két nőt kimentse – fölkapott egy ablakmosó folyadékkal teli vödröt és a két vádlott irányába locsolta azt. Ekkor az apa egy kést vett elő és fiával együtt üldözni kezdték a két férfit. Amikor a két vádlott utolérte a sértetteket, a náluk lévő eszközökkel többször megütötték őket. A támadás következtében az egyik sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, míg a másik sértett esetében annak elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.  

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Balogh Adrienn

sajtószóvivő

46/815-385• 30/696-3810

baloghadri@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: