Kevesebbel is beérte a rabló

Tárgyalás időpontja: 
2019. szeptember 23., hétfő 08.00
Ügy tárgya: 
rablás bűntette
Ügyszám: 
24.Fk.1109/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
fszt. 13. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Miskolci Járásbíróság annak a fiatalkorú vádlottnak az ügyében, aki a vádirat szerint 2019. január 14-én az esti órákban, Miskolc belvárosában a kiskorú sértettet 10.000,- forint átadására szólította fel.

Amikor a sértett közölte, hogy nincs pénze, azzal fenyegette meg, hogy leszúrja, majd a kabátja zsebébe nyúlt. A sértett ettől megijedt és közölte a vádlottal, hogy bankkártya van nála. Ezután egy közeli automatához sétáltak, ahol a sértett megmutatta egyenlegét, amiből kiderült, nincs elég pénze. Ekkor a vádlott 1.000,- forint átadására szólította fel, amelynek a sértett eleget tett: a pénzt felvette az automatából és a vádlottnak átadta. A cselekménynél mindvégig jelen volt a vádlott ismeretlen személyazonosságú társa, aki a pénzfelvétel ideje alatt a bejárat előtt őrt állt, majd a vádlottal együtt távozott.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Balogh Adrienn

sajtószóvivő

46/815-385• 30/696-3810

baloghadri@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: