Megütötte a buszsofőrt

Tárgyalás időpontja: 
2019. szeptember 24., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette
Ügyszám: 
13.B.131/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3700 Kazincbarcika, Fő tér 41.
Tárgyaló: 
VI. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki a vádirat szerint 2019. február 26-án a reggeli órákban, Kazincbarcikán egy buszmegállóban tartózkodott a babakocsiban lévő gyermekével, amikor megérkezett a sértett által vezetett autóbusz.

A vádlott a babakocsival együtt a második ajtón szeretett volna felszállni, de a sértett azt nem nyitotta ki. A vádlott ekkor az első ajtóhoz ment és megkérte a sértettet, hogy nyissa ki a hátsó ajtót, de az nem tett eleget a kérésnek. A vádlott ezután felszállt az első ajtón és a jegyváltás közben szidalmazni kezdte a sértettet, gallérjánál fogva megrángatta és egyszer arcon is ütötte.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Balogh Adrienn

sajtószóvivő

46/815-385• 30/696-3810

baloghadri@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: