Enni kért a betörő mielőtt kifosztotta a sértettet

Tárgyalás időpontja: 
2019. szeptember 26., csütörtök 10.00
Ügy tárgya: 
kifosztás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
7.B.124/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3600 Ózd, Jászi Oszkár u. 1.
Tárgyaló: 
IV. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart az Ózdi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki ellen kifosztás, magánlaksértés és lopás miatt indult büntetőeljárás, mert 2019. februárjában több alkalommal is betört Ózd, illetve Farkaslyuk településeken található családi házakba.

A vád szerint a férfi általában olyan házakba ment be, ahol nem lakott senki, hogy onnan könnyen elhozza a benn található vagyontárgyakat. 2019. február 11-én azonban a kiválasztott ingatlanban otthon tartózkodott annak idős tulajdonosa is. Amikor a vádlott bement és értékek után kezdett kutatni, a sértett felébredt és kérdőre vonta a férfit, mit keres ott. A vádlott közölte, hogy nagyon éhes és felszólította a sértettet, készítsen neki enni. A sértett nem mert ellenszegülni, így élelmet készített a vádlottnak, aki addig átkutatta a házat, majd magához vett 10.000,- forint készpénzt, egy pénztárcát és egy karórát. Miután a vádlott távozott az ingatlanból az idős sértett nem merte értesíteni a rendőrséget, a történteket csak másnap délelőtt mondta el a fiának.

A vádlott cselekményével több, mint 250.000,- forintos kárt okozott.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Balogh Adrienn, sajtószóvivő

46/815-385• 30/696-3810

baloghadri@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: