A cipőjét is elvették a sértettnek

Tárgyalás időpontja: 
2019. október 2., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
rablás bűntette
Ügyszám: 
8.B.237/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3580 Tiszaújváros, Templom u. 2.
Tárgyaló: 
16. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Tiszaújvárosi Járásbíróság azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik a vádirat szerint 2019. március 23-án éjszaka a tiszaújvárosi Dísztónál tartózkodtak, ahol ittas állapotban kiraboltak egy gyermekekből álló társaságot.

Amikor a vádlottak a társaság felé indultak, az egyik sértett megijedt és elszaladt. A vádlottak azonban utolérték, megfenyegették és zsebei kipakolására szólították fel. A kiskorú sértett átadott 110,- forintot és egy 300,- forint értékű öngyújtót, majd együtt visszamentek a Dísztóhoz. Ezt követően az I. rendű vádlott felszólította a sértettet, hogy vegye le a cipőjét. A sértett nem akarta odaadni, de az I. rendű vádlott megfenyegette, hogy megveri és belöki a tóba. A sértett végül levette a cipőjét és átadta. A társaság tagjai hiába próbálták meggyőzni az I. rendű vádlottat, hogy adja vissza a cipőt, azt válaszolta, hogy kés van nála, amit elő is vett. A II. rendű vádlott nem tudott arról, hogy társánál bicska van.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Balogh Adrienn

sajtószóvivő

46/815-385• 30/696-3810

baloghadri@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: