Belekötöttek a buszmegállóban várakozókra

Tárgyalás időpontja: 
2019. október 7., hétfő 14.00
Ügy tárgya: 
garázdaság bűntette
Ügyszám: 
3.B.120/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3600 Ózd, Jászi Oszkár u. 1.
Tárgyaló: 
IV. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart az Ózdi Járásbíróság azoknak a vádlottaknak az ügyében, akiket felfegyverkezve, társtettesként elkövetett garázdaság bűntettével vádol az ügyészség.

A vád szerint 2018. októberében, az esti órákban Arló egyik buszmegállójában várakoztak a sértettek, két férfi és két nő, amikor felfigyeltek rájuk a vádlottak. Miután eldöntötték, hogy az egyik férfibe belekötnek, odaléptek hozzájuk, majd provokálni kezdték a férfit. A vita közben az I. rendű vádlott ököllel arcon ütötte, a II. rendű vádlott pedig a közelben lévő kerítésből kitört léccel a lábára ütött. A sértettek megpróbáltak ugyan elmenekülni a helyszínről, de futás közben a II. rendű vádlott a léccel hátba dobta a korábban is bántalmazott férfit.

A sértettek később visszaindultak a buszmegállóba, de a vádlottak ismét rájuk támadtak, míg végül elfutottak és rendőri segítséget kértek. A megtámadott férfi nyolc napon belüli gyógytartamú sérüléseket szenvedett.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Balogh Adrienn

sajtószóvivő

46/815-385• 30/696-3810

baloghadri@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: