Egy rakodógéppel sodorta el a sértettet

Tárgyalás időpontja: 
2019. október 14., hétfő 09.30
Ügy tárgya: 
halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége
Ügyszám: 
7.Bf.332/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
I./118.sz. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Nyilvános ülést tart a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa annak a vádlottnak az ügyében, aki a vád szerint 2017. július 11-én, Mikóházán egy körbekerített mezőgazdasági ingatlan területén egy teleszkópos rakodóval elsodorta az ott dolgozó sértettet.

2017. július 11-én, 18 óra körüli időben a vádlott egy teleszkópos rakodógéppel dolgozott a körbekerített telephelyen. A tehergéppel egy tároló irányába haladt, s hogy megkönnyítse a gép mozgását, annak elején található gémrészét az előírt 300 mm helyett 100-110 cm-ig emelte és előre tolta. Ez azonban eltakarta a sofőr előtti kilátást, így nem vette észre a vele párhuzamos irányba, gyalogosan közlekedő kollégáját. Amikor megpróbálta benavigálni a tároló mellé a rakodógépet, annak előretolt villája elsodorta a férfit, aki a lökéstől a tároló előtti betonrészre zuhant. Zuhanás közben a tehergép még mozgásban volt, ezért a bal oldali kereke a fekvő helyzetben lévő férfi fejét és testét is súrolta. A sértett a helyszínen elhalálozott. 

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság előkészítő ülésen ítéletet hozott, így a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának elkövetése miatt - végrehajtásában 1 évi próbaidőre felfüggesztett - 1 év 3 hónap szabadságvesztésre ítélte, továbbá 2 évre eltiltotta a lassú járművek vezetésétől is.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Balogh Adrienn

sajtószóvivő

46/815-385• 30/696-3810

baloghadri@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: