Prostituáltakat toborzott, hogy külföldön dolgoztassa őket

Tárgyalás időpontja: 
2019. október 16., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
üzletszerűen, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
6.B.31/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
Fszt./28.sz. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a törvényszék annak a férfinak a büntetőügyében, aki a vád szerint mintegy öt éven keresztül azért toborzott nehéz anyagi körülmények között élő nőket, hogy prostituáltként dolgoztassa őket, majd helyzetüket kihasználva elvegye tőlük az ebből származó bevétel egy részét.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2013-tól 2018 májusáig több fiatal nő Magyarországról Németországba, Ausztriába valamint Svájcba történő utazását szervezte meg, majd szállást intézett nekik annak érdekében, hogy a nők prostitúciós tevékenységet végezzenek. A vádlott az így lebonyolított üzleteket napi szinten személyesen vagy telefonon keresztül ellenőrizte. A férfi a nap végén a prostituáltakat elszámoltatta, a bevételük nagy részét elvette és ebből fedezte saját megélhetését. A vádlott a fenti időszakban volt élettársai számára is szervezett „üzleteket”, majd az ebből származó bevételt közös megélhetésükre fordították.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Balogh Adrienn

sajtószóvivő

46/815-385• 30/696-3810

baloghadri@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: