Lekötözték, majd magára hagyták a bántalmazott idős férfit

Tárgyalás időpontja: 
2019. október 24., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
5.B.45/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
I./127. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a törvényszék annak a két férfinak az ügyében, akik a vád szerint betörtek idős ismerősük otthonába, ahol értékei megszerzése érdekében bántalmazták és egy székhez kötözték.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. november 29-én a késő esti órákban az idős sértett a miskolci lakásában tartózkodott, amikor a vádlottak a háza előtt elhaladva észlelték, hogy az egyik szobában világos van és látták, hogy az általuk korábbról ismert sértett otthon tartózkodik. Elhatározták, hogy bemennek a házba és megszerzik a sértett értékeit.

Amikor a vádlottak bejutottak az ingatlanba, a sértett a zajra a bejárati ajtóhoz ment, mire a két férfi anélkül, hogy bármit mondott volna, ütlegelni kezdte, majd egy székhez kötözte az idős férfit és pénzt követeltek tőle. A sértett a bántalmazások következtében elmondta, hol tartja a pénzét, értékeit és bankkártyáját. Mielőtt a vádlottak a megszerzett értékekkel együtt távoztak volna a helyszínről, a lekötözött sértett száját leragasztották, akire két nap múlva a szomszédja talált rá.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Balogh Adrienn

sajtószóvivő

46/815-385• 30/696-3810

baloghadri@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: