Megkezdi a bíróság az Encs-fügödi lincselés tárgyalását

Tárgyalás időpontja: 
2019. november 5., kedd 08.00
Ügy tárgya: 
aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
8.B.217/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3860 Encs, Petőfi u. 75.
Tárgyaló: 
3. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Első tárgyalást tart az Encsi Járásbíróság az Encs-fügödi lincselés ügyében.

A vádirati tényállás szerint a vádlottak 2018. október 6-án Encs Fügöd városrészén egy családi rendezvényen vettek részt és italoztak. A sértett ugyanezen a délutánon autóval közlekedett a településen, amikor az úttest szélén parkoló autó takarásából elé szaladt a II. rendű vádlott kislánya. A sértett hirtelen manővere ellenére sem tudta elkerülni az ütközést és a gyermeket elütötte. A sértett azonnal kiszállt és segítséget kért.

A balesetet észlelve többen kiszaladtak a környező házakból és a sérült gyermeket bevitték egy udvarra. Ekkor az I. rendű vádlott kiszaladt az útra és a sértettnek rontott: lendületből ököllel arcon ütötte, majd ütlegelni kezdte. Néhányan a sértett védelmére keltek és próbálták az I. rendű vádlottat távoltartani, aki ekkor az autót kezdte rugdosni.

Mindezzel egy időben a II. rendű vádlott is odarohant a sértetthez és megfenyegette, ha meghal a kislány, akkor megöli, majd a ruháját rángatta és ütni kezdte.

Az I. rendű vádlottat azonban nem sikerült megnyugtatni, továbbra is agresszívan, fenyegetően viselkedett. Az összegyűlt tömeg, majd a kiérkező mentők, rendőrök jelenléte ellenére sem hagyott fel viselkedésével, sőt az ekkor már a helyszínen tartózkodó rendőrök szolgálati gépjárműveit is ütötte. A II. rendű vádlott pedig a sértett helyszínre érkező egyik családtagját vágta torkon és lökdöste.

Az eseményeknek végül a folyamatosan kiérkező rendőri egységek vetettek véget és biztosították a helyszínt. A sértett számos sérülést szenvedett, amelyek között van maradandó fogyatékosságot okozó és nyolc napon túl gyógyuló is.

A bíróság a tárgyalást 2019. november 7-én és 12-én folytatja.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Balogh Adrienn

sajtószóvivő

46/815-385• 30/696-3810

baloghadri@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: