Benzines palackot dobott a sértettek hálószobájába

Tárgyalás időpontja: 
2019. november 28., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény
Ügyszám: 
15.B.22/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
3525 Miskolc, Dózsa György út 4.
Tárgyaló: 
I./113. sz.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Tanúkat hallgat ki a Miskolci Törvényszék annak a férfinak a büntetőügyében, aki a vád érzelmi kapcsolat fűzte a sértetthez, a kapcsolatuk idővel megromlott, így a sértett a családjához vissza akart költözni, ezt azonban a vádlott nem akarta engedni és életveszélyesen megfenyegette a sértettet és több családtagját is: „rátok gyújtom a házat, be lesz locsolva a házatok benzinnel”. A vádlott tisztában volt azzal, hogy a sértett férjével és 7 gyermekével, köztük két kiskorúval, valamint három nagykorú gyermekük családjával lakik együtt. Az ingatlan több lakóházból és portából áll, amelyek kerítéssel vannak elválasztva.

A sértettek a vádlott fenyegetéseit komolyan vették, ennek érdekében előkészületeket is tettek a tűzoltás iránt. Éjszaka az erősen ittas állapotú vádlott egy benzines palackot dobott be a sértettek hálószobájába, melyet előtte meggyújtott. A szobában több berendezési tárgy is lángra kapott, de a tűz terjedését sikerült megakadályozni. A vádlott egyidejűleg macsétával a kezében az egyik sértettre támadt, de annak testvére elhárította azt, így mindketten ütni kezdték vádlottat, aki elmenekült a helyszínről, de a sérülései, illetve az ittassága miatt az utcán összeesett.

A megtámadott sértettek nyolc napon belül, míg a vádlott nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bizonyítási eljárás befejezése nem várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Balogh Adrienn

sajtószóvivő

46/815-385• 30/696-3810

baloghadri@miskolcit.birosag.hu

Eljáró bíróság: